.
NEW THRUSTER MODEL DROPPING THIS WEEK, CHECK IT OUT
SG/MY
$0.00
smoothstar surf trainer

MEMILIH papan yang betul

Mengapa menggunakan kalkulator cadangan papan SmoothStar?

SmoothStar ialah jurulatih melayari teknikal yang direka khusus untuk ketinggian dan berat penunggang dalam proses reka bentuk setiap model. Kalkulator 'Pilih SmoothStar anda' (di bawah) memadankan pelayar dengan model yang betul untuk memastikan papan bertindak balas dan menunggang dengan tindak balas lancar dan lancar. Walaupun kalkulator adalah tepat, sesetengah penunggang muat antara dua model. Jika ini berlaku, kami memberi peluang kepada penunggang untuk mengalami jenis perasaan/manfaat yang berbeza bagi kedua-dua model.

Ketinggian

Ketinggian ialah elemen yang paling penting apabila memilih SmoothStar kerana ia mencerminkan pendirian semula jadi melayari seseorang. Pada setiap masa, SmoothStar anda harus mencerminkan pendirian melayari anda yang tepat. Ini memastikan peralihan yang lancar daripada latihan di darat dengan SmoothStar anda untuk meluncur di dalam air. Pendirian meluncur yang sempit menyebabkan penunggang terjatuh, "rel paya", atau secara tidak sengaja tergelincir keluar pada papan SmoothStar/surf mereka. Pendirian yang terlalu lebar akan menyebabkan penunggang kurang dapat menghidupkan papan luncur atau SmoothStar.

Berat badan

Berat badan ialah elemen kedua yang difaktorkan ke dalam panduan pengesyoran SmoothStar. Ia adalah roda SmoothStar yang menampung berat penunggang. Dalam kebanyakan situasi, ketinggian penunggang berkorelasi dengan berat penunggang. Sebagai contoh, semakin tinggi anda, biasanya semakin berat anda. SmoothStar mengesyorkan agar penunggang membeli set roda kedua dalam saiz berbeza untuk keadaan berbeza. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang memanfaatkan roda anda yang terbaik, sila lihat bahagian ini. sila lihat bahagian ini..

"Produk SmoothStar sengaja direka bentuk ketinggian dan berat surfer"

Tapak Roda & Panjang Dek

Lazimnya, semakin pendek jarak roda, semakin ketat pusingan dan pergerakan yang lebih kritikal. Walau bagaimanapun, anda tidak mahu ia terlalu pendek sehingga lebar kaki anda (pendirian) menjadi terlalu sempit. Kami mengesyorkan memikirkan tentang pendirian melayari anda. Pendirian melayari optimum anda harus lebih lebar sedikit daripada lebar bahu anda. Ukur lebar pendirian anda terhadap jarak roda model SmoothStar pilihan anda.

Bentuk Dek & Cekung

Deck concave adalah elemen penting dalam mencontohi rasa ombak dengan menyambungkan kaki anda ke papan. Semua reka bentuk dek SmoothStar telah menjalani ujian yang ketat untuk ketinggian dan berat penunggang yang sesuai. Model 26", 30", 32", 33" dan 39" mempunyai dek cekung yang lebih rata, menjadikannya lebih baik untuk kelajuan menurun manakala model 32.5", 34" dan 35.5" mempunyai cekung yang lebih dalam yang membantu penunggang melakukan selekoh rel-ke-rel yang lebih dinamik. Bentuk cekung membantu papan melekat lebih baik pada kaki penunggang - memberikan lebih rasa responsif. Kebanyakan pengguna lebih suka menunggang dek cekung tanpa alas kaki. Mari kita hadapi itu - anda tidak melayari dengan kasut jadi mengapa menaiki SmoothStar dengan kasut? Papan SmoothStar mempunyai penyepak ekor yang sangat rendah, direka bentuk untuk meniru pad ekor pada papan luncur.

Berapa tepatkah cadangan lembaga Pengarah SmoothStar?

Cadangan papan SmoothStar adalah soalan yang paling biasa yang kami terima daripada pelanggan yang ingin meningkatkan teknik melayari mereka. Inilah sebabnya kami telah membangunkan panduan komprehensif dalam kalkulator 'Pilih SmoothStar anda' di atas untuk pelanggan kami. Dalam 98% kes, SmoothStar yang disyorkan oleh pengiraan kami adalah betul. Semua model dicuba dan diuji oleh pelumba pasukan, jurulatih melayari dan kakitangan SmoothStar yang sepadan dengan profil ketinggian/berat rider yang disyorkan yang sama. Kalkulator lembaga kami membantu anda mengenal pasti dengan jelas papan yang betul untuk pendirian melayari anda. Oleh itu, peralihan dari papan luncur anda ke SmoothStar anda dan sebaliknya adalah lancar. Pelanggan yang tinggi dan langsing, sebagai contoh, mungkin tidak sepadan dengan pengiraan SmoothStar yang sejajar dengan nisbah ketinggian dan berat biasa (lelaki atau wanita). Dalam contoh ini, kami mengesyorkan anda membeli SmoothStar yang sesuai untuk ketinggian anda dan juga membeli satu set roda tambahan yang direka khusus untuk berat badan anda. Adalah perkara biasa bagi pemilik SmoothStar untuk mempunyai dua jenis profil roda yang berbeza dalam persediaan mereka. Untuk maklumat lanjut tentang mendapatkan yang terbaik daripada roda anda, sila lihat bahagian ini..

Peribadikan SmoothStar anda dengan roda yang berbeza

SmoothStar lengkap disediakan dengan roda yang disyorkan untuk berat dan ketinggian anda (lihat jadual di atas). Anda boleh membeli roda tambahan untuk menyesuaikan SmoothStar anda. Sila hubungi kami jika anda tidak pasti tentang SmoothStar yang sesuai untuk anda.

PILIH RODA ANDA
Darimi, SmoothStar Surf Coach

MEMOHON UNTUK MENJADI SMOOTHSTAR...

- STOKIS

- PENGEDAR ANTARABANGSA

- JURULATIH SURF

- PELUMBA PASUKAN

SMOOTHSTAR

- GLOBAL

- EUROPE

- USA

- NEGARA-NEGARA LAIN ˇ

smoothstar
© SMOOTHSTAR INTERNATIONAL PTY. LTD. 2020 | PRIVACY | TERMS
cartmap-markermenuchevron-down
ms_MYMalay