.
NEW THRUSTER MODEL DROPPING THIS WEEK, CHECK IT OUT
SG/MY
$0.00
smoothstar surf trainer

RODA - saiz memang penting

Dua faktor yang paling penting untuk dipertimbangkan apabila memilih SmoothStar yang betul adalah saiz dek dan saiz roda. Saiz dek ditentukan oleh ketinggian penunggang, manakala saiz roda ditentukan oleh berat individu, sama seperti dengan melayari. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai perkara ini di halaman Pilihan Anda SmoothStar..

SmoothStar telah menyempurnakan teknologi, mereka bentuk saiz roda 5 untuk menampung berat pelayar yang berbeza. Sebagai contoh, kanak-kanak berumur 3 hingga 8 tahun tidak mempunyai berat yang sama untuk dimasukkan ke dalam giliran mereka sebagai orang dewasa. Oleh itu, kami telah mereka bentuk roda khusus untuk penunggang yang lebih ringan serta orang dewasa yang lebih berat dengan berat dan kuasa yang lebih.

Memilih roda kanan

Sama seperti sirip luncur harian anda, saiz roda adalah bahagian penting dalam simulasi pusingan melayari biasa. Saiz roda yang sempurna menyediakan pegangan yang cukup melalui putaran rel yang komited dan keupayaan untuk slaid ekor apabila dan jika diperlukan. Hubungan antara 'pegang dan lepaskan' adalah aspek asas, teras reka bentuk simulasi pelayaran revolusi SmoothStar.

Sebagai contoh, untuk berkuasa melalui giliran teratas, anda memerlukan keyakinan dalam lembaga anda memegang melalui giliran anda dan tidak gelongsup keluar. Sebaliknya, apabila anda komited untuk manoeuvre dekat pada gelombang, anda mahu keupayaan untuk hanyut atau slaid ekor merentasi bahagian dekat gelombang.

Adakah permukaan kawasan itu penting?

Permukaan yang anda gunakan SmoothStar anda boleh menentukan saiz roda apa yang paling sesuai. Semakin kasar rupa bumi, semakin banyak pegangan yang anda perlukan. Oleh itu, roda yang lebih luas lebih sesuai. Sama seperti pelayar dengan sirip, kebanyakan penunggang SmoothStar mempunyai satu set saiz roda berbilang untuk dipilih. Ini memberikan mereka prestasi optimum tanpa mengira rupa bumi.

Lebih kecil di depan daripada belakang?

Sejak tahun 2020, kami telah memperhalusi lagi fungsi papan lengkap kami. Sesetengah model mempunyai roda yang lebih kecil di hadapan daripada belakang yang meningkatkan kelonggaran. Roda belakang kekal lebih besar untuk memberi lebih banyak pemacu dan memegang. Idea ini mula-mula dibangunkan dengan pelayar dunia #5 teratas dan teamrider Filipe Toledo yang mahukan perubahan kritikal tetapi dengan lebih banyak pemacu dan pegangan. Ciri ini kini telah menjadi standard dalam banyak model lengkap.

Lebih besar atau lebih kecil?

Roda yang lebih besar menawarkan lebih banyak pegangan. Semakin besar kawasan permukaan lebar roda, lebih banyak rintangan dan memegang roda akan mempunyai memandu masuk dan keluar dari giliran. Jika anda ingin menyempurnakan lebih banyak teknik rel ke kereta api, kereta atau pusingan menyapu, anda mungkin mahu mencuba roda yang lebih besar pada SmoothStar anda. Inilah sebabnya mengapa kebanyakan papan kami mempunyai roda yang lebih besar di trak belakang.

Roda yang lebih kecil menawarkan lebih slaid dan rasa responsif. Semakin kecil roda, kurang rintangan dan tahan mereka akan mempunyai, menghasilkan lebih banyak slaid dari SmoothStar anda. Ini boleh disamakan dengan keluaran sirip dalam melayari. Jika anda ingin menguasai jejari yang lebih ketat dan snap, terutamanya pada tanjakan atau permukaan cerun, anda mungkin mahu bereksperimen dengan menggunakan roda yang lebih kecil pada SmoothStar anda.

MEMOHON UNTUK MENJADI SMOOTHSTAR...

- STOKIS

- PENGEDAR ANTARABANGSA

- JURULATIH SURF

- PELUMBA PASUKAN

SMOOTHSTAR

- GLOBAL

- EUROPE

- USA

- NEGARA-NEGARA LAIN ˇ

smoothstar
© SMOOTHSTAR INTERNATIONAL PTY. LTD. 2020 | PRIVACY | TERMS
cartmap-markermenuchevron-down
ms_MYMalay